Sosiaalisen median yksityisyysasetukset

Erilaisten sosiaalisen median alustojen käyttö on yleistynyt merkittävästi. Vaihtoehtoja on, ja vaikka uutisten otsikoissa onkin ollut keskustelua niiden turvallisuudesta, usein tilin pahin turvallisuusriski on käyttäjä itse. Salasanoista huolehtiminen on itsestään selvää, mutta moni käyttäjä asettaa itsensä vaaraan muilla tavoin.

Seuraajien ja tykkäysten hinnalla ollaan valmiita myymään oma yksityisyys, eikä tili enää palvele vain kavereiden välistä yhteydenpitoa, vaan henkilö altistuu koko maailmalle. Julkiset julkaisut voivat levitä hyvinkin laajalle ja aiheuttaa arvaamattomia seurauksia. Käyttäjien on myös oltava tietoisia, ettei edes julkaisun tai kuvan poistaminen hävitä sitä kokonaan. Näin on parasta harkita tarkkaan, millaista sisältöä nettiin syydetään.

Varjele yksityisyyttäsi

Nettikiusaaminen on aikamme ongelmia, eikä se kohdistu vain julkisuuden henkilöihin. Jos yksityisasetukset eivät ole tarpeeksi tiukat, leviävät pienellekin yleisölle tarkoitetut viestin kyberavaruuteen.

Jollet omista yritystä, kuten byggmax, on parasta, että sosiaalisen median tilisi ovat yksityisiä. Julkisuus tuo mukanaan aina vastuuta, ja kaiken viestinnän tulee noudattaa hyviä käytäntöjä. Liian avoimet tilit voivat myös altistaa erilaisille huijauksille.

Olet kenties kuullut tapauksista, joissa viettelijä on ottanut yhteyttä yksinäiseen herraan tai daamiin ja saanut tämän tarinoillaan lähettämään rahaa ulkomaille merkittäviä summia. Toinen esimerkki ovat tekaistut perintöilmoitukset, arpaisvoittoilmoitukset ja salasanojen kalasteluyritykset. Mitä vähemmän annat itsestäsi tietoja netissä, sen vaikeampi huijareiden on saada sinua ansaan.

Miten yksityisyysasetuksia muokataan?

Lähes kaikissa sosiaalisen median tileissä on kaksi vaihtoehtoa: julkinen tai yksityinen profiili. Julkinen tili on kaikkien alustaa käyttävien nähtävissä ja selattavissa. Sovelluksesta riippuen jopa kuvien kopiointi on mahdollista.

Yksityisellä tilillä käyttäjä puolestaan päättää itse, ketkä pääsevät hänen tuottamaansa sisältöä tarkastelemaan. Ystävät ja muut halukkaat tulee hyväksyä erikseen seuraajiksi, muut eivät näe muuta kuin ”Tili on yksityinen” -ilmoituksen.

Valinta tehdään tavallisesti tiliä luodessa, mutta se on koska tahansa mahdollista vaihtaa ”Asetukset”-valikosta. Punnitse saatko tililtäsi kaupallista hyötyä, vai olisiko yksityisyytesi parempi pitää utelijoiden katseilta suojattuna?

Leave a Comment

mts_howto