CRM-järjestelmä kyberavaruuden osana

Sekä CRM että kyberavaruus saattavat tuntua ensin vierailta ja vaikeilta termeiltä, mitä niiden ei suinkaan tarvitse olla! Ellet vielä tiedä, mitä nämä termit tarkoittavat ja kuinka ne liittyvät toisiinsa, ei hätää, sillä kerromme tässä artikkelissa lyhyesti pähkinänkuoressa mitä nämä termit tarkoittavat!

Mikä on CRM?

CRM on lyhenne käsitteestä Customer Relationship Management, joka voidaan kääntää suomeksi yhdellä sanalla: asiakkuudenhallinta. CRM tarkoittaa siis kaikkia niitä keinoja, joiden avulla yritykset pyrkivät pitämään huolta siitä, että heidän asiakkaansa olisivat mahdollisimman tyytyväisiä yritykseltä saamaansa palveluun tai yrityksen tuotteisiin. CRM-järjestelmä onkin monen yrityksen oikea käsi, joka auttaa helpottamaan usein perin monimutkaisten asiakkuuksien hallintaa siten, että siitä tulee entistä sujuvampaa ja se vie entistä vähemmän aikaa.

Jos haluat löytää yrityksellesi ammattimaisen CRM-järjestelmän ja ottaa asiakkuudenhallinnan kerralla haltuun, kannattaa tutustua Lime CRM -palveluihin. Yritys lupaa hoitaa CRM:n kuntoon aivan erityisellä twistillä ja sillä onkin jo 30 vuoden kokemus alalta. Jo yli 60 000 käyttäjän joukko on valinnut Lime CRM -palvelut ja uusia asiakkaita Lime CRM kerää vuosittain 1 000 asiakkaan verran. Kasvuvauhti kertookin siitä, että on kyse alan rautaisesta ammattilaisesta, jonka hyppysiin voi turvallisin mielin luottaa oman yrityksen asiakkuudenhallinnan kuntoon laittamisen! Valitse Lime crm, kun haluat asiakkuudenhallinnan kuntoon!

Mikä on kyberavaruus?

Kyberavaruus on virtuaalinen ulottuvuus, jonka muodostavat kaikki tietokoneet sekä niiden välittämät yhteydet yhdessä. Tässä tilassa on mahdollista liikkua ainoastaan virtuaalisesti erilaisia tietokoneohjelmia käyttäen. Fyysinen liikkuminen ei siis ole mahdollista kyberavaruudessa. Sen sijaan ihan tavalliset internetin käyttäjät pääsevät liikkumaan kyberavaruuteen esimerkiksi selaimensa avulla. Tässä surffailussa ei edes tarvita erityistä avaruuspukua eikä erityistä valmistautumista, vaan kyberavaruudessa seikkailu onnistuu vaikkapa omalta kotisohvalta käsin yöpuvussa ja aamutohvelit jalassa.

Miten ja miksi CRM-järjestelmät ovat osa kyberavaruutta?

Koska CRM-järjestelmät välittävät tietoja tietokoneelta toiselle ja koska ne toimivat virtuaalisessa maailmassa, voidaan niiden katsoa olevan osa laajaa kyberavaruutta. Yrityksen työntekijät ja johto pääsevät käsiksi CRM-järjestelmään talletettuihin tietoihin esimerkiksi selaimensa avulla ja voivat jakaa näitä tietoja myös muille käyttäjille. He voivat myös muokata ja tallettaa tietoja CRM-järjestelmään.

CRM-järjestelmän avulla on jopa mahdollista seurata yrityksen asiakkaiden toimintaa yrityksen kotisivuilla tai vaikkapa verkkokaupassa – virtuaalisessa maailmassa, jonka pieni osa on valjastettu toimimaan yrityksen hyväksi silloinkin, kun yrityksen johto, omistajat ja työntekijät nukkuvat tai viettävät ansaittua vapaa-aikaa. Asiakkaiden käytöksen seuraaminen auttaa yritystä ymmärtämään, kuinka asiakkaat kokevat yrityksen verkkosivut tai esimerkiksi -kaupan. Näin sivuista on mahdollista muokata entistä optimaalisemmat ja parantaa tätä kautta asiakkaiden asiakastyytyväisyyttä. Asiakkaiden käyttäytymistä seuraamalla saatetaan esimerkiksi huomata, että asiakkaat kokevat verkkosivut vaikeakäyttöisiksi tai ettei sivujen sisältö kiinnosta heitä. Tämän tiedon valossa sivuja on entistä helpompi lähteä optimoimaan asiakkaiden tarpeita vastaaviksi.

Leave a Comment