Kuinka yritykselle saa toimivat kotisivut?

Moni on saattanut harkita yrittäjäksi tai pienyrittäjäksi ryhtymistä. Työpaikat ovat nykyisin jonkinlaisessa murroksessa, jossa monia työpaikkoja jää kokonaan historiaan ja toisia syntyy tilalle. Kannattava liiketoiminta voikin huomenna olla täysin tarpeetonta ja siksi täytyy keksiä jotain uutta. Yrityksen perustaminen voi olla hyvä vaihtoehto, mikäli työt loppuvat. Monesti Asuntolaina on hankittuna, joten tuloja täytyy tulla tavalla tai toisella.

Nykyisin internet on tärkeä kanava jokaiselle yritykselle. Verkossa täytyy olla näkyvissä, sillä se on ensisijainen kanava, josta mahdolliset asiakkaat etsivät tietoa ja palveluita. Onkin siis tärkeää, että yrityksellä on toimivat ja ajan tasalla olevat verkkosivut. Kannattaako sivuja sitten alkaa koodaamaan ja ylläpitämään itse, vai kannattaako ne hankkia palveluna jostain muualta? Jos aihe kiinnostaa tai olet harkinnut yrityksen perustamista, niin lue tästä artikkelista lisää.

Verkkosivut pystyyn pienellä vaivalla

Kun aloittaa oman yritystoiminnan, kannattaa miettiä millaisia resursseja ja osaamista on käytössä. Jos itsellä on vahva tietotekniikan tausta ja asiantuntemus, voi sivut tehdä kokonaan itsekin. Se on kuitenkin yleensä aikaa vievä prosessi, joten kannattaa punnita työn ja vaivannäön suhdetta kuluneeseen aikaan. Jos sivujen tekoon ja ylläpitoon menee joka viikko monta työpäivää, voi yrityksen varsinainen liiketoiminta kärsiä. Jos aloittaa pienyrityksen, voi olla kätevää hankkia verkkosivut valmiina palveluna. Silloin ei tarvitse huolehtia sivujen ylläpidosta, tietoturvasta tai muistakaan ylläpidollisista asioista. Jos taas tietää mitä tekee, voi verkkosivuja hallinnoida vaikka omalta koneelta käsin ja laittaa kotiinsa palvelimen pystyyn.

Monesti verkkosivut saa kuitenkin varsin pienellä kuukausisummalla, joten valmis palvelu on usein paljon kätevämpi ja huolettomampi. Jos yritys sitten aikanaan kasvaa suureksi, voi harkita verkkosivujen ottamista omiin käsiin. Silloin voidaan tarvita jo oma IT-tiimi, joka vastaa yrityksen verkkosivuista, sekä muista käytössä olevista järjestelmistä. Tällöin yrityksessä on kuitenkin oltava jo satoja työntekijöitä.

Jos siis olet aloittamassa omaa yritystä tai sinulla on jo pienyritys, voi verkkosivujen hankita valmiina palveluna olla hyvä ratkaisu. Jos sinulla on alan erityisosaamista, voit tehdä ne itsekin.

Leave a Comment