Katsaus suosituimpiin tubettajiin ja aiheisiin

YouTube on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti, ja suosion myötä palvelusta ovat kiinnostuneet myös mainostajat. Nykyään suosituimmat tubettajat tienaavat formulakuskien tai laulajien tavoin hurjia summia rahaa. Moni nuori haaveilee tienaavansa tubettamisella miljoonia, mutta osalle muutamien satasienkin tienestit olisivat jo kova juttu. Esimerkiksi kevytyrittäjyys-palveluilla on mahdollista tehdä töitä monille työnantajille ja pitää verokuviot selvänä. Koska on hyvä pitää tavoitteet korkealla, tutustutaanpa YouTuben kirkkaimpiin tähtiin ja mielenkiintoisimpiin aiheisiin. Tässä tekstissä esiteltävä suosituimpien tubettajien lista perustuu Business Insiderin arvioon.

PewDiePie – Ruotsin lahja maailmalle

PewDiePie, oikealta nimeltään Felix Arvid Ulf Kjellberg, on vuonna 1989 syntynyt ruotsalainen tubettaja. Hänen opintonsa sujuivat hyvin, sillä vuonna 2008 hän valmistui lukiosta ja pääsi arvostettuun Chalmersin teknilliseen korkeakouluun, mutta hän jätti opinnot kesken vuonna 2011.

Moni vanhempi saattaisi olla huolissaan, mikäli heidän oma lapsensa lopettaisi opinnot arvostetussa yliopistossa, mutta PewDiePien vanhemmat Johanna ja Ulf voivat olla huoletta. Heidän poikansa on nimittäin onnistunut luomaan YouTuben suosituimman kanavan, jonka videoita on katsottu jo 18,6 miljardia kertaa. Tilaajia Kjellbergin kanavalla on yli 65 miljoonaa. PewDiePie tekee videoita pelaamistaan peleistä ja tärkeä osa videoita ovat hänen kommenttinsa ja reaktionsa pelin edetessä. Business Insider arvioi PewDiePien tienanneen vuonna 2017 12 miljoonaa dollaria.

HolaSoyGerman – Espanjankielisen maailman idoli

Siinä missä PewDiePie syntyi hyvinvoivaan ruotsalaisperheeseen, oli HolaSoyGerman-kanavan takana olevan Germán Garmendian lapsuus vaikeampi. Garmendian ollessa kolmevuotias hänen isänsä kuoli auto-onnettomuudessa. Chileläinen tubettaja oli nuorena suuresti kiinnostunut musiikista, ja hänellä oli veljensä kanssa bändi.

Vuonna 2011 Garmendia latasi ensimmäisen videonsa YouTubeen, ja siitä lähtien asiat ovatkin menneet mainiosti. Hänellä on kolme kanavaa YouTubessa, joista tunnetuimmalla on 34 miljoonaa tilaajaa ja yli kolme miljardia näyttökertaa. Garmendia on tehnyt uraa myös YouTuben ulkopuolella, sillä hän on esiintynyt Ice Age 5 -elokuvassa ja kirjoittanut kirjan.

elRubiusOMG – aikaisin aloittanut espanjalainen

elrubiusOMG, oikealta nimeltään Rubén Doblas Gundersen, on espanjalaisnorjalainen tubettaja. Hän perusti ensimmäisen kanavansa jo vuonna 2006, mutta joutui erinäisien syiden johdosta luomaan toisen kanavan vuonna 2011. Tuolloin hän alkoi saavuttamaan suosiota espanjankielisissä maissa. Nykyään hänellä on komeat 30 miljoonaa tilaajaa ja lähes seitsemän miljoonaa näyttökertaa. Doblasin videot käsittelevät pelejä.

Vaikka Doblasin videot ovatkin niittäneet menestystä, ei hänen elämänsä ole aina ollut helppoa. Doblasin ollessa lapsi hänen vanhempansa erosivat, mistä johtuen hän joutui muuttamaan välillä Espanjasta Norjan Bergeniin. Lisäksi vuonna 2018 hän kertoi kärsivänsä ahdistuksesta ja stressistä ja kaipaavansa paussia YouTubesta.

Monenlaisella sisällöllä voi menestyä YouTubessa

Kuten voimme kolmen suosituimman tubettajan tarinoista päätellä, ovat pelit, komedia ja musiikki todennäköisesti YouTuben suosituimpia aiheita. Persoonallinen ja pidetty henkilö voi kuitenkin menestyä lähes millä aiheella tahansa. Esimerkiksi erilaiset tutoriaalit ovat varsin suosittuja, ja jossakin määrin pelivideot ovat vain tutoriaalien erikoistapaus. Jos olet hyvä jossakin asiassa, harkitse videon tekemistä aiheesta, jolloin koko maailma voi oppia sinulta jotain.

Aina ei tarvitse olla mitenkään erikoinen. Esimerkiksi omasta elämästä kertovat tubettajat ovat usein hyvin suosittuja, eikä kukaan välttämättä osaa sanoa, miksi haluaa katsoa juuri kyseisen henkilön videoita. Jos kotoa löytyy jokin eläin, voi menestykseen päästä eläimen touhuja kuvaamalla. Eläimet ovat luonnollisia eivätkä osaa näytellä, mikä viehättää monia ihmisiä.

Leave a Comment